HOME | 미국/월드이슈 | 투자/재테크 | 생활Tip | 힐링/여행 | 건강/다이어트 | 홈/푸드 | 뷰티/패션 | 영어공부 | TV/동영상






▷ 홈/푸드 ◁
ㆍ추천: 0  
크러핀 (크루아상 + 머핀)






Today's baking is 'Cruffin' that is mixed word using croissant and muffin.
You can make it more easily than croissant~
'Cruffin' has deep butter flavor.
And you can enjoy eating by tearing along 'Cruffin' layers. :)
 


Cruffin (8 pieces)

170g Bread flour 
130g All-purpose flour 
25g Sugar 
5g Salt  
6g Instant dry yeast 
150g Warm water 
50g Unsalted butter 

150g Unsalted butter for filling 


1. Put bread flour and all-purpose flour into bowl.
2. Add sugar, salt and instant dry yeast.
3. Pour warm water.
4. Mix it by spatula.
5. When it is almost mixed, knead it by hand until it becomes a loaf.
6. When the dough is kneaded smoothly without dust powder, 
   add room temperature unsalted butter and knead it.
7. Knead the dough until the butter is absorbed and the dough is not sticky.
8. Knead the dough until thin film is formed when the dough is stretched.
9. Roll round the dough and put it in bowl.
10. Cover the bowl with plastic wrap and poke a hole in the plastic wrap.
    Let the dough rise until double or double and a half time in size at warm place (1st rise).
11. If the dough is not stick to your finger when you prick the dough with a finger, 
    it means the dough rises  well.
12. Divide the dough into 4 loaves by measuring the weight.
13. After rolling round the dough, cover with wet cotton stuff and put a pause  for about 15 minutes.
14. Whisk the unsalted butter for filling placed at room temperature for smooth texture.
15. After dredging with dusting flour, roll out the divided dough into oval.
16. Roll out the dough to be the longest and thinnest again.
17. Spread butter on the dough.
18. Roll up the dough from backward to forward.
19. Cut the center of dough.
    (4 loaves become 8 loaves.)
20. Roll the cut dough slightly and roll it up. Put each one into muffin pan.
21. Let the dough rise until one and a half time or double in size at room temperature (2nd rise).
   (When rising dough in warm place, butter is melted and layers don't formed so 
     let the dough rise at room temperature.)
22. Bake 195℃ for 20-25 minutes in the preheated oven.


  0
3500


번호     글 제 목 추천
862 간편한 36가지 계란 요리 0
861 에어프라이어로 마카롱을 만들 수 있을까?! 0
860 3개월에 6kg 감량성공 램블부부 다이어트 샌드위치 만들기 0
859 호떡 믹스없이 집에서 쉽게 만드는 찹쌀호떡 0
858 유명 특급 호텔의 6만원 짜리 딸기케이크 레시피 0
857 치즈 핫도그, Cheese corn dog recipe 0
856 바나나 우유~!  0
855 "고등어 비린맛 없이 굽는 법"  0
854 쉽게 만드는 다이어트 식빵  0
853 쫄깃~ 쫄깃~ 찹쌀떡 만들기  0
852 불고기 치즈 브리또~ (Bulgogi Cheese Burrito )  0
851 초간단!! 쫄깃쫄깃 구운 찹쌀떡 만들기!!  0
850 소세지 꽈베기 만드는 법  0
849 비 오는 날엔 술 한잔 생각나는 김치찜! 고등어 통조림으로 쉽게 만듭니다! 0
848 달고나 슈 만들기 0
847 오븐없이 뚝딱 사과빵  0
846 화장실 타일이나 욕조 Refinishing  0
845 바삭바삭! 츄러스 만들기 0
844 에어 프라이어로 손반죽 우유식빵 만들기/전자렌지로 발효하기  0
843 사먹지 말고 만들어 먹자!!!커피빵\모카번 만들기  0
842 에어프라이어 이용 바나나 빵 만들기  0
841 전자렌지 3분 완성 마.약토스트  0
840 중화요리 같은 짜장면을 가정에서 쉽게..!!  0
839 편의점 감동란 만들기 0
838 일본식 치즈케익  0
837 크러핀 (크루아상 + 머핀) 0
836 오븐 영양 찹쌀떡 만들기 0
835 초간단 양념치킨 소스 끝판왕!  0
834 딸기 초콜릿 타르트 만들기 : Strawberry Chocolate Tart Recipe | Cooking tree 0
833 집에서 만드는 일본식 계란말이 타마고야키  0
832 전기 밥솥 카스테라  0
831 에어프라이어 6가지 간단한 요리  0
830 간단한 치즈케이크 (Easy Mini Cheesecakes Recipe)  0
829 이탈리아 가정식 티라미수 + 레이디 핑거 만들기  0
828 집에서 만드는 건강한 롤케익  0
12345678910,,,25